ارزش غذایی بالای غذا، از جمله، به دلیل وجود ترکیباتی است که هویج گرد محلی فعالیت آنتی اکسیدانی از خود نشان می دهند.
carota دارای چنین ترکیباتی فعال در هر دو بخش چربی دوست (کاروتن ها، زانتوفیل ها) و آبدوست (پلی فنول ها) است.
ترکیبات فنلی دارای خواص کاهنده هستند زیرا آنها عوامل اهداکننده هیدروژن یا الکترون هستند.
توانایی بالای فنولیک ها در خنثی کردن هویج شیراز رادیکال ها ناشی از ساختار شیمیایی آنهاست.
هر چه تعداد گروه های هیدروکسیل (به ویژه آنهایی که به حلقه B پیوند دارند) و پیوندهای دوگانه در مولکول بیشتر باشد، توانایی حذف رادیکال ها بیشتر است.
ترکیبات فنلی به طور قابل توجهی به خواص آنتی اکسیدانی عصاره های گیاهی کمک می کند، که اغلب با همبستگی بالا بین سطح فنولیک در بافت و فعالیت ضد رادیکال عصاره نشان داده می شود.
تا به حال ارزیابی ارقام هویج با توجه به حضور ترکیبات فنلی با استفاده از تعداد کم ارقام گاهی با منشأ ناشناخته انجام شده است و اغلب تنها به پیوستن فردی به یک رنگ یا مکان ریشه معین محدود میشود.
با این حال، زمینه ژنتیکی عاملی حیاتی در تعیین ترکیب شیمیایی کمی و کیفی بافت گیاهی است، بنابراین نتایج بهدستآمده در پروژههای تحقیقاتی مختلف اغلب با یکدیگر همخوانی ندارند.
این اختلافات اغلب با استفاده از روشهای مختلف استخراج هویج فرنگی و تحلیلی اغراقآمیز میشوند.
به عنوان مثال، محتوای آنتوسیانین ها در گزارش های مختلف از 100 تا 243 میلی گرم در 100 گرم در 1 FW در هویج بنفش و از 16 تا 71 میلی گرم در 100 گرم در هر FW در هویج نارنجی متغیر بود.
حتی تفاوتهای عمیقتر مربوط به کاروتنوئیدها است، که بهویژه در هویج بنفش از 0.5 میلیگرم تا 17.4 میلیگرم در 100 گرم در هر FW متغیر است.
علاوه بر این، غلظت ترکیب ممکن است هویج نانکو بسته به نوع بافت و سن سلول به طور قابل توجهی در بخش ریشه تغییر کند.
همانطور که با نقشهبرداری توزیع کاروتنوئید در ریشه هویج با استفاده از طیفسنجی رامان نشان داده شد [23]
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.